Zo wordt alles weer glashelder.
22 september 2021 

Zo wordt alles weer glashelder.

De ramen lappen was voor mij altijd een dingetje.

Ik had de associatie met 'veel water' en 'gedoe' voor een matig resultaat. Een emmer water met een spons die niet alleen je ramen nat maakt, maar ook alles er omheen. Dan met zo'n ellendige trekker het water weghalen - waardoor je vloer nog natter wordt - en het dan met een zeem proberen allemaal te redden. Wanneer ik dan eindelijk alles weer droog en 'schoon' had en de zon op het raam stond, bleken er toch nog strepen en druppels achtergebleven te zijn. Grrr... Nee, ramen lappen was niet mijn favoriete bezigheid.

Totdat...

Ik de basisdoeken te leen kreeg om de ramen mee te doen. De groene vezel, de natte en de droogdoek. Wederom komt er een emmer water bij kijken, maar het wordt alles behalve de kledderzooi van hierboven.

eenvoudig schoonmaken _ raamdoeken

Drie doeken en water, eenvoudiger kan het niet.

Met een natte groene vezel kun je ramen makkelijk van vuil, zand en spinraggen ontdoen. Ook kun je er eenvoudig de kozijnen en vensterbank mee schoonmaken. Niet kletsnat, maar vochtig genoeg om het vuil mee weg te nemen, daarna laat de vezel al dat vuil weer eenvoudig los bij het uitspoelen in de emmer of onder de kraan.

De tweede stap is een uitgewrongen natte doek. Deze is voor al het restvuil en neemt ook alvast het ergste water op.

De laatste stap is de kers op de taart: de droogdoek. Deze wafeldoek kun je het beste gevouwen gebruiken, zodat je elke keer een droog stukje (vlak) kunt pakken. Op die manier krijg je je ramen gemakkelijk en streeploos droog. Geen gedoe meer met strepen van een trekker!

Voor binnen is het nog eenvoudiger: die ramen kunnen vaak alleen met de natte en de droge doek gedaan worden, omdat deze minder te verduren hebben als buiten. Na het lappen kun je met deze doeken ook snel even vingerafdrukken, natte neuzen of kusjes van je raam afpoetsen.

Ramen lappen is hierdoor een 'kleine klus' geworden, in plaats van een halve dag werk.

Je kunt eenvoudig (een gedeelte van) een raam tussendoor schoonmaken, of juist wel alle ramen in een keer. Je hebt alleen maar water nodig, al geeft een wasbeurt met powerreinger op z'n tijd, wel een echt stralend resultaat. Voor buiten is het sowieso fijn als je een ontvetter gebruikt. Dit hoeft alleen op de groene vezel, niet op de natte doek.

eenvoudig schoonmaken _ raamwisser

Mocht je hele grote ramen hebben en/of toch gehecht zijn aan je trekker... Natuurlijk hebben we ook een wisser en trekker in ons assortiment, maar houd dan alsnog een droogdoek in de buurt. De wisser heeft dezelfde vezel als de handschoen, die makkelijk vuil en vetten opneemt. Gebruik hem niet te nat en mét de powerreiniger, dat heeft de trekker nodig om het raam streeploos droog te krijgen. Voor de strepen en druppels die op het raam achterblijven gebruik je de droogdoek. Ook bij grote ramen kun je alleen de basisdoeken gebruiken, maar kijk en probeer vooral wat voor jou werkt.

Deze doeken zijn de Ferrari onder de doeken.

Ze zijn super duurzaam, blijven mooi, ook van vorm en gaan zo'n 6 tot 8 jaar mee. Mits je ze goed wast! Gebruik niet teveel wasmiddel, zeker niet als je ze op een kort wasprogramma wast. Als er wasmiddel in de doeken blijft zitten, komt dit weer op het raam terecht en dat zorgt voor strepen. Dat wil je niet. ;) Was zonder wasverzachter, dit legt namelijk een laagje over de vezels wat ervoor zorgt dat de doeken geen vuil en vocht meer opnemen. Weg unieke werking. Dus wees wel lief voor de doeken, dan zorgen ze voor een heleboel stralende, schone ramen!


Met veel plezier adviseer ik je als je toch nog twijfelt. Stuur mij dan een mail naar hallo@beunis.nl of bel me even: 06 - 414 99 444. Twijfel je niet meer klik dan op de button en bestel dan deze set!


Ja, ik wil deze set basisdoeken!


Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen en heb je anders schoonmaak vragen dan hoor ik het graag!

Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.

Reactie plaatsen