Zo maak jij je bed zomer-proof.
17 juni 2021 

Zo maak jij je bed zomer-proof.

Je verwacht het misschien niet, maar in de zomer maak je je bed anders op dan in de winter. Hier een aantal tips om het tijdens deze warme dagen iets minder warm te hebben tijdens het slapen.

Het begint met je beddengoed.

Verander niet alleen je winterdekbed naar de zomer variant (of laat het dekbed misschien zelfs helemaal achterwege!), maar wissel ook je beddengoed en hoeslaken! Vaak is het lekkere zachte en fluffy beddengoed waar je in de winter onder slaapt, voor de zomer te warm. De kans is nogal groot dat je zomers tóch glad katoen op je bed gaat leggen, wanneer je alleen het Pluche of Kasjmier hebt. Juist wanneer het warm is en je meer zweet, neemt katoen dit op, blijft nat en gaat je beddengoed daardoor snel minder fris ruiken. Zonde! Want je bent juist zo gewend aan de voordelen van onze unieke vezel!

Hoe moet dat dan zomers?

Natuurlijk zijn er ook koelere varianten gemaakt van diezelfde vezels. Ga je het liefst, net als ik, voor koel maar wel zacht, leg dan eens Mink op je bed. Deze kortere pool is minder warm dan het Pluche of Kasjmier en net zo ademend als je gewend bent.

Ga je liever voor écht koel en glad de zomer in? Dan is het Twist beddengoed een echte aanrader. Dit is de koelste en meest gladde varianten gemaakt van dezelfde vezels, maar op een andere manier geweven. Een glad hoeslaken maakt je bed ook zomer-proof. Dit kan nu met het nieuwe hoeslaken van een zijdeachtige stof.

Nog 3 tips om je bed fris te houden tijdens warme dagen:

  1. Wanneer je uit bed stapt, maak je bed dan op door het (netjes) open te klappen, in plaats van strak dicht. Hierdoor kan ook je matras beter ventileren.
  2. Schudt elke ochtend even lekker je kussen op en zet het rechtop zodat het lekker kan luchten en weer klaar is voor een nieuwe nacht.
  3. Houdt de zon overdag zoveel mogelijk uit je slaapkamer en lucht pas wanneer de zon weg is of het buiten koeler begint te worden.


Ben je nog niet bekend met het beddengoed? Ik kom graag jouw bed opmaken, zodat je zelf kunt ervaren hoe comfortabel je bed én nachtrust kan zijn!

Slaap lekker ♡


Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.

Reactie plaatsen