topdekmatrassen
23 oktober 2020 

topdekmatrassen

De meningen verschillen nogal over het nut van een topdekmatras.

Top(dek)matrassen zijn dankzij de opkomst van de boxspring erg populair en kunnen ook gebruikt worden op 'gewone' bedden. In hoeverre is een topmatras nou echt nuttig en kan een topmatras voor jou de oplossing zijn?

Wat is een topmatras en wat doet het?

Het is eigenlijk niets anders dan een dunne matras die bovenop de gewone matras wordt gelegd. Topmatrassen zijn er, net als die gewone matrassen, in verschillende materialen en diktes. De kwaliteit en eigenschappen verschillen en zijn afhankelijk van zowel de dikte van de topper als van het materiaal.

Een topmatras geeft meer comfort en een betere ondersteuning wanneer je eigen matras dat te weinig doet. Een topmatras is eenvoudig te draaien en keren, waardoor je dat met het gewone matras minder vaak hoeft te doen. Ook verhoogt een topper de levensduur van een gewoon matras.

Topper voor op je matras

Wat doet een topper níet?

Als je matras is doorgezakt, dan lost een topper dat probleem niet op. Een kuil zul je ook met een topmatras blijven voelen, doordat de topper meebeweegt met het matras. Om dit probleem op te lossen zul je toch echt de matras moeten vervangen.

Een topmatras op een volwaardig, gewone matras kan de vochtdoorlatendheid van het onderliggende matras verstoren. Het gewone matras kan lichaamsvocht minder goed kwijt, waardoor het in het ergste geval kan gaan schimmelen.

» Een topdekmatras is géén vervanging van je huidige matras, maar kan de levensduur wel verlengen. «

In deze 5 gevallen is een topper top!

Heb je een goed matras maar voldoet deze qua comfort en hardheid niet aan jouw wensen, dan kan een topmatras wel uitkomst bieden. Deze zorgt er dan voor dat je zachter en comfortabeler zal slapen en het zal je de steun geven die je nodig hebt.

Ga voor een topdekmatras wanneer:

  1. je huidige matras een upgrade kan gebruiken
  2. je matras net iets te stevig is en wat zachter mag worden
  3. je een betere ondersteuning en gewichtverdeling wil
  4. van twee losse matrassen toch een geheel wil maken
  5. je de huidige matras beter en eenvoudig wilt beschermen

Vooral wanneer je fysieke klachten hebt, kan een topper net het verschil maken. Topmatrassen van traagschuim of latex, kunnen niet alleen het comfort van een matras verbeteren, maar ook zorgen voor meer ondersteuning en een betere gewichtsverdeling (drukverdeling). Hierdoor kunnen rug-, nek- en schouderklachten verminderen.

» Toppers, zo worden ze ook wel genoemd, soms met een goede reden. «

De materialen en variaties.

Koudschuim _ Deze topdekmatras staat garant voor een goede ventilatie en vochtregulatie. Dankzij de open celstructuur is deze topper veerkrachtig en goed ademend. Hij is uitermate geschikt voor mensen die snel transpireren en niet geheel onbelangrijk: de koudschuim topper is gunstig geprijsd!

Traagschuim _ een topmatras van traagschuim vormt zich perfect naar je lichaam. In de zomer zal deze topper wat zachter aanvoelen dan in de winter, omdat traagschuim erg temperatuur gevoelig is. Traagschuim werkt drukverlagend en deze eigenschap maakt deze topdekmatras geschikt voor mensen met nek-, schouder- of rugklachten. Hij voert warmte minder goed af en is daardoor niet zo geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren.

Watergel _ een erg elastische topper die zich goed vormt naar je lichaam. Watergel zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur gelijk blijft, waardoor je optimaal zou kunnen slapen. Deze topmatras past zowel bij mensen die het snel warm hebben als bij mensen die het sneller koud hebben.

Pulse latex _ Pulse latex is een zeer veerkrachtig en soepele latex soort. Deze topdek heeft een verlichtende werking op pijnpunten en is hierdoor erg geschikt voor mensen met nek-, schouder- of rugklachten. Ook is deze hypo allergeen en zal dus geen allergische reacties oproepen.

Softtopper _ Deze topper gemaakt van de Opti- vezel werkt vocht- en temperatuurregulerend, waardoor je het niet snel te warm of te koud hebt. De vulling is heel zacht, waardoor het lijkt alsof je op een wolkendek slaapt. De drukpunten van onder andere schouders en heupen verminderen.

Airtopper _ De revolutionaire 3D-technologie van de Airtop zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling. De ruggengraat ontspant, de wervels kunnen herstellen en worden goed doorbloed. Onbeschadigde tussenwervelschijven zijn een basisvereiste voor een gezonde, pijnvrije wervelkolom en een rechte lichaamshouding.

Zou je meer informatie willen over de Softtopper of Airtopper? Laat het mij dan even weten, ik vertel je er graag meer over en uitproberen kan natuurlijk ook. Vul dan even dit uitleenformulier in.

Mocht je vragen hebben of persoonlijk advies willen over de producten, stuur dan even een mailtje: hallo@beunis.nl

Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.

Reactie plaatsen