schoonmaken, waar begin je?!
01 oktober 2020 

schoonmaken, waar begin je?!

Je ontkomt er niet aan: schoonmaken. Zelfs als er iemand is die jou ermee helpt, is er af en toe een klusje waar je niet omheen kunt. Of je het nu leuk vindt of niet, het hoort er gewoon bij. Hoe fijn zou het zijn als je het tot een minimum kunt beperken én je huis ook nog eens simpel en doeltreffend schoon kunt krijgen (houden!). Je bent aan het juiste adres, want wij gaan je er van alles over vertellen.

We horen het je denken: 'Wat hebben díe er nou weer mee te maken?!' We zullen het je uitleggen. Er is namelijk een basisset met doeken die je door het hele huis kunt inzetten. En die set bestaat uit, je raadt het vast al, drie doeken:

  1. een groene vezel
  2. een natte doek
  3. een droogdoek

Deze drie doeken kun je echt door het hele huis heen gebruiken: voor de ramen, in de keuken, de huiskamer, de badkamer, de slaapkamer en zelfs voor de auto zijn ze fijn.

duurzaam schoonmaken

Een logische vraag en we zullen je hieronder uitleggen wat de kracht van elke doek is.

1. de groene vezel

De groene vezel is de krachtpatser van het stel. Hij kan vettigheid eenvoudig aan en schrobt ook vuil met groot gemak weg. Zand en ander los vuil houdt deze vezel makkelijk vast, totdat hij onder de kraan wordt uitgespoeld, dan laat hij alles weer heel snel los. Dit is dus ideaal voor het schoonmaken van bijvoorbeeld ramen met spinrag en zand, of in de badkamer de douchewand met zeepresten. Ook in de keuken weet deze vezel wel raad met de vettigheid op tegels en rondom de kookplaat, of het vuil in de gootsteen.

Kan dit dan niet met de natte doek? Ja, dat kán wel, maar het kost je veel meer moeite en de doek is veel sneller verzadigd en vies. De groene vezel is hiervoor gemaakt en dus adviseren wij deze echt hiervoor te gebruiken! Wanneer je dat gedaan hebt, is het nog niet écht schoon. Je hebt het meeste vuil wel te pakken, maar er blijft altijd nog restvuil achter. Daar komt doek 2 om de hoek kijken!

2. de natte doek

Dit is de allrounder van dit trio en deze werkt perfect door hem, zoals de naam al doet vermoeden, nat te maken. Je kunt hiermee eenvoudig al het restvuil weghalen dat met de vezel nog is blijven zitten.

Er zullen ook plekken zijn die niet heel vuil zijn en alleen even opgefrist hoeven te worden. Daar is deze doek ook erg geschikt voor. Je zou hem zelfs in de kleine variant als vaatdoek kunnen gebruiken, want het is een prima doek voor al die dagelijkse klusjes als tafels en het aanrecht afnemen. Zoals gezegd, een echte alleskunner deze doek!

3. de droogdoek

Dit is de kers op de taart, zeg maar. Vaak laten we dingen die we schoongemaakt hebben, gewoon opdrogen. Maar weet je dat in dát water ook nog restvuil zit? Het water verdampt wel, maar het vuil blijft over. En vuil trekt juist meer vuil aan. :S

Dit kun je voorkomen door na de groene vezel en de natte doek alles nog één keer na te drogen met een droge doek. Wat deze doek echt de kers op die taart maakt, is dat hij STREEPLOOS droogt. Hoe fijn is dat? Denk dan vooral even aan je ramen, maar ook aan tafels, deuren en RVS. Waar je voorheen strepen bleef zien, is dat met deze doek echt verleden tijd!

drie doeken _ eenvoudig schoonmaken

Snap je dat deze 3 producten samen de basisset vormen? Hiermee maak je eenvoudig de meest lastige plekken in huis streeploos schoon. Geen gedoe met trekkers en sponsen. Slechts drie doeken zorgen voor een optimaal schoon én streeploos resultaat! Dat wil jij toch ook?

Ja, dat wil ik heel graag!

We hebben alle voordelen voor je uitgewerkt. De groene vezel is echt een andere doek dan de natte doek. En de droogdoek zorgt voor het échte resultaat. Dus ja… als je nog niet bekend bent met deze mooie producten, dan is dit wel echt de basis.

Natuurlijk is elke doek individueel ook echt heel fijn om in te zetten. Alleen de 'nat en droog' combi is ook een heel gangbare set en een goede optie om mee te beginnen. Je mist dan alleen wel de krachtpatser die het jou eenvoudig maakt om dat hardnekkige vuil aan te pakken.

Mijn advies: begin met deze basisset, met de drie musketiers. Ga ze gebruiken en ervaar waar je ze voor inzet. Wanneer je dat weet kun je altijd nog uitbreiden. Het hoeft namelijk niet allemaal tegelijk! ;)


Ik krijg regelmatig terug: 'Ze zijn wel duur, hè?!' En weet je, dat klopt.


De aanschaf is best een uitgave, daar ga ik niet omheen draaien. Je krijgt er wel ook écht iets voor terug: gemak, overzicht én een schoon huis. Je hebt geen 100 verschillende sponzen, doeken en trekkers meer nodig, met deze drie doeken heb jij je hele huis onder controle. Daarnaast gaan ze heel lang mee. Wij gebruiken de doeken dagelijks in ons schoonmaakbedrijf, al 8 jaar. Dezelfde doeken. Ze zijn inmiddels een beetje lichter van kleur en er zit hier en daar een vlek in die er niet meer uit gaat, maar dat vermindert de werking van de doeken niet!

Er zijn meerdere enthousiaste reacties van klanten die niet meer zonder deze doeken willen. Dat bevestigd voor mij dat deze set z'n aanschaf meer dan waard is!

Kom je weg met 1 set doeken als je ze goed gebruikt? Als je het grote werk uitbesteedt, misschien wel. Zoals gezegd, je gaat het ervaren wanneer je ze in huis hebt! Wanneer je ze steeds vaker pakt merk je misschien dat je niet alles hebt kunnen doen en de doeken verzadigd zijn. Dat is het moment om een extra set aan te schaffen en dat kan dan dus prima alleen de combi van nat en droogdoek zijn, in plaats van deze hele basisset.

Met veel plezier adviseer ik je als je toch nog twijfelt. Stuur mij dan een mail naar hallo@beunis.nl of bel me even: 06 - 414 99 444. Twijfel je niet meer klik dan op de button en bestel je eerste set!

Ja, ik wil mijn eerste basisset

Mocht je deze set in je kast hebben liggen en je gebruikt hem eigenlijk niet meer, dan is dit je moment om ze er weer bij te pakken en te gebruiken waar ze voor zijn: snel en doeltreffend schoonmaken! ;)


Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen en heb je anders schoonmaak vragen, dan hoor ik het graag! 

Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.

Reactie plaatsen