home wellnessproducten

Hoofdzaken: waar leg jij je hoofd op als je gaat slapen?

Wanneer je hoofd je kussen raakt...

Een hoofdkussen is zo’n item dat er ‘gewoon altijd is’: liggend op je bed, precies waar het hoort. Pas op het moment dat er minder comfort is, dan valt het kussen weer op. Klop of schud je ‘m tig keer op om er nog een beetje veerkracht in te krijgen. ‘Misschien is het tijd voor een nieuwe,’ denk je.  

Dit is belangrijk om bij een kussen op te letten

Wat voor soort en formaat kussen je kiest, is ook in dit geval weer afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Waar let je op?

 • SLAAPHOUDING: de houding waarin je slaapt bepaalt wat voor kussen geschikt is. Het heeft vooral te maken met volume en hardheid. 
 • MATRAS: een harder matras heeft een dikker kussen nodig
 • PERSOONLIJKE VOORKEUR EN NOODZAAK: door bijvoorbeeld een allergie of je lichaamsbouw heb je bepaalde voorkeuren. 
 • MATERIAAL: kussens worden, net als matrassen, in allerlei materialen gemaakt. Van dons tot synthetisch, er is van alles mogelijk.

» Heb je nek- of rugklachten? Die kunnen te maken hebben met je kussen en slaaphouding. «

Welk kussen past dan bij mijn favoriete houding?

Wist je dat…

een ongewassen kussen al na drie jaar voornamelijk bestaat uit huidschilfers, dode huidcellen, insecten en huisstofmijt met hun uitwerpselen. 

De kussens van Optidee

De kussens van Optidee ondersteunen je precies passend bij jouw favoriete slaaphouding. Op deze manier zul je een comfortabele en ontspannen nacht hebben. In de volgende video’s leg ik je graag uit wat deze kussens zo uniek maakt. Mocht je liever lezen, dan staat er verderop in het artikel meer info.

Het Klimawell hoofdkussen

Wat je favoriete slaaphouding ook is – op je zij, rug of buik – Optidee heeft een kussen ontwikkeld dat altijd heerlijk ligt, dankzij de driedimensionale vezelstructuur. Het kussen past zich continu aan je hoofd- en nekbewegingen aan, ondersteunt je in iedere houding terwijl je wervels en spieren ontspannen blijven. Je kunt het kussen perfect aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur door de hoeveelheid vulling aan te passen. 

Het kussen is gevuld met de unieke Klimawell Optivezel. Deze vezels zijn heel fijn, waardoor het kussen vormstabiel en daardoor comfortabeler is. Het kussen is drukpunt verlagend, wat vooral heel fijn is voor mensen met rug-, nek- en schouderklachten. De klachten gaan niet weg, maar je gaat beter slapen waardoor je uitgeruster opstaat.

De eigenschappen op een rijtje:

Het hoofdkussen is verkrijgbaar in 60×70 cm en 40×80 cm. Het is er ook als extra (sier)kussen in de maten 50×50 cm en 40×40 cm.

 • een kussentijk en aparte hoes om de vulling
 • beide kunnen los van elkaar gewassen worden
 • vulling is aan te passen naar persoonlijke voorkeur
 • extra vulling verkrijgbaar
 • vormbaar en flexibel
 • anti-allergeen
 • wasbaar op 40-60 graden
 • geschikt voor de droger

Het neksteunkussen

Voor iedereen die extra ondersteuning voor de nek zoekt. Dit kussen is gemaakt van een High-Tech Visco-elastische polyurethaan (dat dacht je al toch? ;)) en is voorzien van een groot aantal luchtkanalen met daar omheen een Optivezel kussentijk.

Het kussen heeft een ergonomische vorm voor een prettige en stevige ondersteuning van hals, nek en rug. Deze vorm maakt het kussen bijzonder geschikt voor zijslapers. Je kunt zowel op de hoge als op de lage kant van het kussen liggen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Het kan zijn dat – wanneer je nog niet bekend bent met een neksteunkussen – je in het begin nogal moeten wennen. Het ligt namelijk aan één kant lager en heeft een vaste vorm, dat is nogal anders dan een regulier kussen. Geef het tijd, het is echt een kwestie van wennen!

De vulling

Deze is door de kanalen goed lucht- en vochtregulerend, wat voor een optimaal slaapklimaat zorgt. De vulling is geschikt om met een vochtige doek af te nemen en kan niet gewassen worden. Door het gladde oppervlak hebben bacteriën of huisstofmijten echter geen kans om zicht te nestelen in het kussen. De kussentijk is wel wasbaar en kan ook in de droger.

De eigenschappen op een rijtje:

 • ademend neksteunkussen
 • ideaal voor zij- en rugslapers
 • ontwikkeld door Optidee
 • met wasbare hoes
 • anti-allergeen
 • royale maat 30×70 cm

Mensen die niet eerder op een neksteunkussen hebben geslapen, vinden deze versie van Optidee vaak juist heel prettig.

Wil je graag een van de producten eerst zelf thuis uitproberen? Dat kan! Natuurlijk geheel gratis en vrijblijvend. Stuur me gerust een mailtje of berichtje (06-41499444)

Heb je vragen over dit artikel, schoonmaak of je nachtrust? Stel ‘m vooral in een reactie onder deze blog (vaak hebben andere mensen daar ook iets aan!). Mocht je persoonlijk advies willen, stuur dan even een mailtje: hallo@beunis.nl. Ik help je graag!

Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *