home wellness

Deze high-tech vezel maakt het verschil.

Een microvezel, maar dan high-tech

In de afgelopen 20 jaar heeft het bedrijf Optidee niet stilgezeten. Ze hebben een unieke vezel ontwikkeld: de Optivezel. Je kent vast de microvezel en daar lijkt deze het meest op. Met één groot verschil: deze variant is veel verder doorontwikkeld. Dat maakt de Optivezel een moderne high-tech vezel met een veel hogere technische standaard. De vezels worden geproduceerd uit de beste nieuwe materialen die in Duitsland verkrijgbaar zijn. Daardoor hebben de producten allemaal een lange levensduur, een klimaat regulerende functie en zijn ze duurzaam.

Wat is er nou zo uniek?

Het unieke van de Optivezel is het uiteinde: de vezel is hier namelijk rond en gesloten. Elke andere vezel ter wereld, of deze nu natuurlijk of kunstmatig is, heeft een oppervlakte en uiteinde die open en/of ruw is. Met het gevolg dat vuil en bacteriën zich hierin heel goed kunnen nestelen.

En gesloten vezel, wat bedoel je daar nou mee?

We horen het je bijna denken. Leuk allemaal dat high-tech, maar wat maakt dit dan echt beter dan andere vezels?!

De Optivezel is een gesloten, vaste vezel, waar bacteriën en huisstofmijt niet in kunnen gaan zitten. Om die reden heb je aan een wasbeurt op 40 graden genoeg om de producten goed schoon te krijgen. Haren, zand of gras schudt je eenvoudig voor het wassen uit de stof. Een wasbeurt op 40 graden is genoeg om de producten weer goed schoon te krijgen. Overigens mag alles wel op 60 graden gewassen worden, maar dat hoeft zeker niet. Sterker nog, het is beter om op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen, voor de vezels en het milieu. Bij hoge temperaturen slijten (alle soorten!) vezels sneller. De vezels gaan echter stuk van wasverzachter, laat deze dus achterwege. 

Om je duidelijk te kunnen maken dat een gesloten vezel echt een groot voordeel is, leggen we je even uit hoe een katoenen vezel in elkaar zit. Katoen heeft een open vezelstructuur, wat je het best kunt vergelijken met een soort lusje of als het touw wat we op de foto hebben gebruikt. Hierdoor kunnen bacteriën en huisstofmijt ín de katoenvezel gaan zitten. Haren en ander los vuil klop je niet makkelijk uit de stof en je hebt een wasbeurt van minimaal 60 graden nodig om de bacteriën te doden.

» Haren van huisdieren hechten niet aan de vezel en klop je er zo weer uit.  «

Dit zijn de belangrijkste high-tech kwaliteiten

  1. De vezel neemt heel veel vocht op én droogt ook heel snel. Het is de ruimte tússen de vezels waar het vocht wordt vastgehouden en niet in de vezels zelf. Hierdoor kan het snel verdampen en heb je in no-time weer een droog product.
  2. De vezel houdt haren niet vast, denk dan vooral aan de haren van huisdieren. Mochten er toch een aantal op zitten, dan schudt je deze er eenvoudig uit.
  3. De vezel neemt nauwelijks geuren aan.
  4. Vuil kan niet tot de kern van de vezel doordringen.

Al deze punten maakt producten van de Optivezel dus ideaal voor mensen met eczeem of allergie.

Heb je nog vragen over dit artikel, schoonmaak of je nachtrust? Stel je vraag gerust in een reactie onder deze blog. Mocht je vragen hebben of persoonlijk advies willen over de producten, stuur dan even een mailtje: hallo@beunis.nl 

Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *