home wellnessproducten

warm & fluffy of toch liever glad & zacht?

Warm en fluffy?!

Ik als echte koukleum vind het heerlijk als mijn beddengoed zacht, warm en fluffy aanvoelt. Zeker in de winter. Lekker voor mijn koude voeten. 😉

nee, bedankt, liever iets koelers.

Er zijn natuurlijk ook veel mensen die helemaal niet van warm en fluffy houden. Zij hebben het juist eerder warm in bed, waardoor Pluche voor hen geen goede optie is. Er is een stof die wel alle voordelen van de Optivezel heeft, maar meer lijkt op katoen. Dit voelt dus veel gladder en daardoor ook koeler aan.

Het grote verschil met katoen is de opname van zweet. Katoen doet dit snel en gemakkelijk, waardoor het vaak klam of zelfs nat aanvoelt en uiteindelijk niet fris meer is en ruikt. Deze gladde Optivezel, Samt genoemd, neemt vocht níet op in de vezel, waardoor het veel sneller vervliegt. Het beddengoed voelt dus niet nat of koud en neemt geen nare geurtjes op. Het blijft fris, vrij van huisstofmijt en is ook huidvriendelijk. Ideaal voor mensen die dus wel alle voordelen van de Optivezel willen, maar niet van warm en fluffy houden. 

haal het voorjaar in huis

Dit mooie en gladde Optisamt beddengoed is er nu, naast de bekende kleuren grijs, wit en taupe, óók in 4 toffe lente-kleuren en 2 bloemenprints. Dit zijn Limited Editions en dus slechts tijdelijk leverbaar. Deze lentevariaties hebben geen bies (in tegenstelling tot de standaard kleuren in de catalogus) en de voor- en achterkant zijn verschillend van kleur. Klik hier voor meer details. 

De vijf verschillen

Om toch nog even wat dingen op een rijtje te zetten vind je hieronder iets meer uitleg over de verschillende vezels. Optidee heeft in totaal namelijk 5 verschillende variaties beddengoed met ieder een eigen uitstraling en gevoelstemperatuur bij het instappen. Wat we met dit laatste bedoelen? Je kent het vast wel, dat je in je bed stapt en deze nogal koud voelt? Dat het bed tijd nodig heeft om op te warmen. De een vindt dit koude begin heerlijk, terwijl de ander liever iemand anders laat ‘voorverwarmen’. 😉 Deze gevoelstemperatuur bedoelen we wanneer we het hebben over de ‘instap’. 

Elk soort beddengoed heeft zo zijn eigen gevoelstemperatuur, de overeenkomst van alle variaties is in ieder geval dat ze gemaakt zijn van de unieke Optivezel. Wil je meer over deze vezel weten, lees dan vooral even dit artikel: Deze high-tech vezel maakt het verschil. Hier is ook een filmpje te vinden, mocht je geen zin hebben om te lezen. 

Zo warm of koud voelt je bed wanneer je erin stapt.

Welke variatie het best bij jou past is heel persoonlijk. Iemand die het altijd koud heeft zal misschien wel het hele jaar onder Pluche slapen – mijn kind in ieder geval wel ;-). Tegelijkertijd zijn er ook mensen die het hele jaar door onder beddengoed van Optisatin slapen. En alle variaties ertussenin.

van koud naar warm:

Opti-Satin
koelst
Opti-Samt
koel
Opti-Mink
gemiddeld
Opti-Kasjmier
warm
Opti-Pluche
warmst

Je kunt (vrijwel ;)) alle items van Optidee eerst zelf thuis uitproberen. Schroom niet, ik wil juist dat je weet dat je ergens baat bij hebt, voordat je het echt zelf aanschaft. Dit voorkomt een miskoop! Vul eenvoudig dit formulier in en ik neem met veel plezier contact met je op.

Heb je nog vragen over dit artikel, schoonmaak of je nachtrust? Stel je vraag gerust in een reactie onder deze blog. Mocht je vragen hebben of persoonlijk advies willen over de producten, stuur dan even een mailtje: hallo@beunis.nl 

Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *