Een stralende badkamer, hoe doe je dat?
20 september 2021 

Een stralende badkamer, hoe doe je dat?

De badkamer is een plek die best veel te verduren heeft: we douchen er dagelijks, poetsen er onze tanden en doen ons haar. Soms is de wc in dezelfde ruimte waar natuurlijk ook regelmatig gebruik van gemaakt wordt. Al met al is er veel reuring die ervoor zorgt dat de badkamer ook flink vuil wordt. 

Al die zeepresten, tandpasta, haren en vooral ook kalk door al dat water... Hoe krijg je dit nou makkelijk en snel schoon? Nou, met de Basisdoeken en de Sanitairreiniger uit de basis reinigerset!

Je begint met de groene vezel: maak deze nat en spray er 1 of 2x Sanitairreiniger op. Hier ga je alles mee reinigen. De vezel en de reiniger zijn goed op elkaar afgestemd, waardoor je niet veel kracht hoeft te zetten. Denk aan de tegels en de voegen (niet die siliconen, want daar bijt vuil zich in vast en dat krijg je er niet meer uit!). De kranen en andere delen van chroom. Alles wordt eenvoudig schoon met deze groene krachtpatser. Laat het vooral ook even inwerken (maar niet opdrogen!) en herhaal de handeling bij sterk vervuilde delen of veel kalkaanslag.

Spoelen maar!

Hierna spoel je alles af. Kan dit met de douchekop? Top, dat zou ik zeker doen! Zet de kraan op koud, want dat zorgt voor minder kalk dan warm water. Kijk maar eens uit welke leiding warm en koud komt. Je zult zien dat de warmwaterleiding meer last van kalk heef dan die van het koude water. 

eenvoudig schoonmaken _ de badkamer glas

Wat je niet kunt afspoelen met de douchekop, neem je af met de natte doek uit de basisset. Wees niet te zuinig met water, het spoelt al het losgemaakte vuil makkelijk weg en dat is precies wat we willen. Eventueel kun je nog wat extra poetsen met de natte doek, zodat je ook het laatste vastzittende vuil weghaalt. 

De kers op de taart

Met de droogdoek droog je de badkamer na. Is het echt nog een waterballet?! Dan zou je eerst nog een trekker kunnen gebruiken om het water af te voeren. De droogdoek maakt je badkamer weer als nieuw want zelf de kranen en spiegels zullen weer steeploos blinken!

TIP: Zorg dat je de droogdoek gevouwen gebruikt, zodat je elke keer een nieuw droog stukje kunt pakken en hem extra lang kunt inzetten. Deze doek droogt namelijk niet meer streeploos wanneer 'ie vol met water zit. 😉

Tussentijds schoonmaken

Tussen het 'grote schoonmaken' in, kun je de badkamer eenvoudig bijhouden met de Glasreiniger en de Droogdoek, eventueel samen met een (droge) Natte doek. Hiermee kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk druppels weghalen, haarlak of waterspetters van de spiegel verwijderen en de wasbak van tandpasta ontdoen.

eenvoudig schoonmaken _ stralende badkamer

Wil je meer weten over de doeken en de reinigers? Lees dan ook even ons blog: Schoonmaken, maar dan makkelijk en Schoonmaken, waar begin je?!

Met veel plezier adviseer ik je als je toch nog twijfelt. Stuur mij dan een mail op hallo@beunis.nl of bel me gerust: 06 - 414 99 444. Twijfel je niet meer klik dan hier en bestel deze set!

Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen en heb je andere schoonmaak-vragen, dan hoor ik het graag!


Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.


Reactie plaatsen