Een schone keuken kookt het lekkerst.
21 september 2021 

Een schone keuken kookt het lekkerst.

De keuken wordt vaak 'het hart van het huis' genoemd. Dat is niet voor niets: het is een plek waar iedereen in huis komt en visite vaak blijft hangen. Hier gebeurt ook het meest op een dag: je maakt er je ontbijt, lunch en diner, je pakt tussendoor een snack of wat te drinken en misschien bak je wel iets lekkers. Kortom, er gebeurt van alles in de keuken. Hygiëne is hier dus extra belangrijk met al die etenswaren.

Hoe doe je dat? Hoe hou je het eenvoudig én hygiënisch schoon? Zonder dat het je bakken met tijd kost? Ik leg het je in deze blog zo goed mogelijk uit.

Je begint met de basisdoeken in combinatie met de Powerreiniger.

De groene vezel is de krachtpatser die heel goed samenwerkt met de powerreiniger. Al het vet in de keuken verdwijnt, zelfs van de afzuigkap en de roosters, het fornuis en de achterwand! Spuit wat reiniger op de groene vezel en maak alles schoon. Laat het vooral ook even intrekken (niet opdrogen!), want dan kan de reiniger nog beter zijn werk doen.

Met de natte doek kun je de keukenkastjes, achterwanden en eigenlijk alle plekken schoonmaken die minder vet zijn, maar wel een doekje nodig hebben. Daarna haal je met die natte doek het restvuil weg bij de delen die je hebt laten intrekken. Mocht het echt nog heel vet of vies zijn, kun je dit ook eerst nog een keer met de groene vezel doen en daarna pas de natte doek gebruiken. Voor het streeploze resultaat droog je alles na met de droogdoek. Het eindresultaat: een stralende keuken!

De doeken zijn heel goed uit te spoelen en zijn daardoor lang te gebruiken. Denk wel even na over de volgorde: wat doe je eerst en waar eindig je mee. Ik zou als laatste nog even de vuilnisbak mee schoonmaken en daarna hup de was in.


eenvoudig schoonmaken _ keuken fornuis

Ook voor RVS is er een streeploze oplossing!

Om aanslag en moeilijke vlekken in RVS te verwijderen is er de citroensteen. Dit geeft al je stalen oppervlakken een boost en beschermt deze ook weer tegen het eerste vuil. Het is - als je het zou willen vergelijken - een vervanging van JIF, alleen dan 10.000 x fijner en deze krast absoluut niet! Citroensteen polijst als ware het RVS, waardoor het dan ook wat zwart af kan geven en in sommige gevallen ruik je zelfs het staal. Dit houdt vooral in dat het precies doet wat het moet doen: al je RVS weer laten stralen als nieuw! Denk aan het fornuis of glazen kookplaat en de wasbak. Je zult merken dat, naast het stralende resultaat, vuil minder snel aankoekt en water mooi 'afparelt'.

Hoe gebruik je de citroensteen?

De citroensteen werkt het beste met de groene of blauwe vezel. Deze laatste lijkt op een kras-vrij (!) schuursponsje en gebruik je voor echt hardnekkig vuil. Beide zijn er in een handzame ronde 'pad' afgestemd op de citroensteen. Open de pot en leg de steen op de deksel. Hierdoor hol je deze niet uit en kun je 'm volledig gebruiken. Maak de pad nat an wrijf over de steen, daarna over het oppervlak dat je schoon wilt maken. Wees niet te zuinig, het krast echt niet! (TIP: Laat de steen drogen voordat je de pot weer dichtdoet.) Verwijder alle citroensteen daarna met een natte doek en droog na met de droogdoek. Voilá, een streeploos resultaat!

Klik hier voor een startpakket van de twee pads + een kleine natte doek + een kleine citroensteen.

eenvoudig schoonmaken _ keuken rvs

Hygiëne, kalk en kleine tussentijdse schoonmaak

Wil je het aanrecht vooral hygiënisch schoon hebben, omdat je er bijvoorbeeld eten op wilt bereiden of deeg wilt kneden, gebruik dan de keukenhygiëne reiniger. Even sprayen, droge doek erover en klaar! Ook ideaal voor bijvoorbeeld de tafel - zeker met kleine kinderen in huis. ;) Voor de snelle schoonmaak tussendoor is de glasreiniger ideaal. Haal snel vette vingerafdrukken weg of laat opgedroogde druppels van het aanrecht verdwijnen. Mocht er kalkaanslag op of bij de kraan zitten, dan is de sanitairreiniger een goede om te gebruiken.

De glas- en sanitairreiniger vormen samen met de powerreiniger De Drie Musketiers onder de renigers. Mocht je er meer over willen lezen, ga dan naar het blog: 'Schoonmaken, maar dan makkelijk!'

Ben je al overtuigd?! Dan shop je deze basisset reinigers hier.


Met veel plezier adviseer ik je als je nog twijfels of vragen hebt. Stuur mij dan een mail op hallo@beunis.nl of bel me even: 06 - 414 99 444. Twijfel je niet meer klik dan op een van de links hierboven of bekijk hier ALLE schoonmaakproducten voor de keuken.

Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen en heb je anders schoonmaak vragen dan hoor ik het graag!


Ken je iemand die ook iets aan deze informatie zou hebben? Stuur het artikel gerust door! Vinden we zelfs heel fijn wanneer je dat doet. 😉 Dankjewel.


Reactie plaatsen